Sluneční brány

Sluneční brány

Anotace: (migrační)


Bouřlivý vítr vytrhnul je z kořenů,

kořenů šest stop pod zemí

Pod zemí ubitou tepem dětských cínových vojáčků.  

 

Poslední večeři

večeří poslední

Mytí nohou

Slzami sedmi Ježíšů

 

Suché trsy trávy

vítr nese

kolik kdo snese

naděje obtisknuté v prachu

 

Kapacita překupníků lásky,

dnes v akci za třicet,

Nezodpověditelné otázky

Obzor nevidět

 

Vlákna kdysi modrých džín,

Písek v  lahvích z plastu

Za pravdu dá větrům

vanoucím mezi žebry těch co Kanán nespatří

 

Patří sem i nepatří,

Ti co slané slzy posledním dechem pijí

Do špinavých písků pláží

Do špinavých srdcí páží

Ryjí svou posmrtnou masku

 

Před  slunečními branami

 

Autor M., 14.06.2019
Přečteno 387x
Tipy 5
Poslední tipující: Now, šerý, Iva Husárková, Básník Karel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kanaán..

16.06.2019 06:26:58 | Now

nebýt anotace nerozuměl bych vůbec o čem to je, básnička by měla být srozumitelná

14.06.2019 06:59:32 | Karel Koryntka

Odkdy ?

16.06.2019 06:24:41 | Now

Moc se ti to povedlo.

14.06.2019 04:37:51 | Básník Karel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí