Patti

Patti

Napnutý povrch bubnu, místy vydřený a špinavý,
vsazený v bukový rám s mosaznými nýty.

Dřevo je mrtvé, dýchá, mění tvar a drží formu. Spojuje přírodu s člověkem.

Vlhký tmavý mech, vlhký strom, mokrá hlína, bahnitá kaluž, list papíru pokrytý slovy, matné železo, vyleštěný kámen, hrubá tkanina. Ostré světlo, modrá přitažlivá hvězda s bílým středem.

Oči plné výzvy, hry, malosti i vtipu. Společný úsměv. Věčnost sálající z opěradel, ke kterým se tisknou naše tváře.
Tanec, smích, dupot chodidel v kožených botách. Hotdog s colou, čerstvá barva na neznámých stěnách, seřazené cigarety. Smutek utřený do rukávů, stehna poslušná rozkazů osudu a vůle.

Obočí do správného směru mírně zamračené.

Láska toužící tělem. Kosti potažené svaly, kůží, tukem, krví, močí, žlučí, slinou, nehty.
Objetí rukama, objetí nohama, spojení ústy.

Legendy našeho života. Tradiční zpěvy. Prchavé vhledy.

Změny lidí, změny rytmu, změny barev, ztráta sebe v jasných slovech.
Návraty v rozviklané židle.

Autor Demo, 13.12.2020
Přečteno 253x
Tipy 9
Poslední tipující: Lůca, Krahujec, Marcella, mkinka, jenommarie, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celý vesmír je jednou velkou neznámou a nepochopitelnou hrou.

15.12.2020 10:31:34 | Krahujec

ty jo, je fajn, že tě zase čtu :-)

13.12.2020 17:07:53 | Romana Šamanka Ladyloba

děkuji, těší mě, že se Vám mé občasné výtvory líbí :)

13.12.2020 17:34:48 | Demo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí