Hommage

Hommage

Anotace: Vzpomínka na mé nejmilejší, přírodní básníky a filozofy

Blázniví toulaví básníci
hory a řeky ochutnávat znova a znova
tápat a nenacházet
jen tak přátelit se
pstruhy v potůčcích
všechny neurčité pocity
vlastní individuality
plout přijímat darovat
kopcům stromkům a říčkám
protékající proud věnovat -
Slunci...

Pro pár okamžiků
nejvyšší hory v myšlenkách uctívat,
pročistit stezky, duši zbavit vápna
v myšlenkách - činech.

Tuláci pro krásu duše,
pokorné dlaně hladí
stromy rozechvělé,
opětovným poznáním.

-----

Mysl, stejně jako nespočet
hvězd na obloze vytváří
novou kapitolu příběhu,
básně - která neskončila.

Autor Athelstan, 30.09.2023
Přečteno 94x
Tipy 3
Poslední tipující: Sonador, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí