Dnešní ráno

Dnešní ráno

 

Dnešní ráno halilo se do měkkého slunečního světla

a štiplavý vzduch lehce dráždil plíce.

Zlatavou trávou nesměle vykukovaly rudnoucí šípky

a na stromy použila příroda tutéž paletu.

Na obzoru táhla se mračna jako vzdálená pohoří

a tančící ptáci zobajíce poslední jeřabiny

chystali se prozkoumat vzdálená místa.

Po asfaltu staré cesty zvlhlém ranní mlhou

kutálely se pukající kaštany

a hnědýma očkama pomrkávaly za odcházejícím babím létem.

...a pak já, s mokrýma botama a vlasy rozplakanými jehličím,

nadechujíc zhluboka tu podzimní krásu,

v hlavě obrázek dálek, co volají:

"Nasaď si batoh a pojď."

 

Autor Temeraire, 10.10.2019
Přečteno 366x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Danger, Marten, vlnka, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za barevný pohledy rána a pomrkávající kaštany :-)
Vidět zlato v listí,stříbro v jehličí a perly rozházené v zkřehlé trávě,tyhle poklady znám a jsem rád,že Ty voníš lesem a dálkami.

01.11.2019 21:59:33 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí