Studánka

Studánka

Anotace: Sonet, jež jsem napsal jakožto určité vylití vlastních emocí na papír.

 

Jak jen je čistá ta studánka lesní,

Kde srny pijí a roste smrk,

Kde svěží vánek plíce plní,

Nohy se prospí a měkne tam krk.

 

Jak byla čistá jen studánka lesní,

Než zhoubný vítr začal vát,

Než voda zkysla, uschnul smrk,

Než jsem se chodit tam začal bát.

 

Přišel jsem k studánce, hlasitě vzlykal,

Modlil se a přál si a v jehličí si klekal,

Studánka však svou vůli má.

 

Nezbývá doufat jen, že přijde čas,

Kdy vzpomene studánka na krásu svých krás,

Studánka však svou vůli má.

Autor Samta, 26.09.2022
Přečteno 177x
Tipy 7
Poslední tipující: Marry31, Frr, mkinka, Protos1182
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí, pěkný téma .)

27.09.2022 13:25:55 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí