Čas smíření

Čas smíření

Anotace: ...se současností

Pohled z okna
na větve jívy
lepivé chomáče
je z nich až do pláče

Po schodech
skoro až do nebe
klíč v zámku
má na kahánku

Cvaknutí dveří
tikot hodin
škvíra do ložnice
nechuť být tu více

Z okna pohled
hlas ptáků
z větví pokroucených
stesk očí promáčených

Schody nahoru
víc než do nebe
studená klika
není, co říkat

Do dveří rána
hodina ticha
tajný stesk
nečeká na potlesk

Otisk dlaně
abstraktní obraz
v měkké hlíně
podobný pantomimě

Letmé ohlédnutí
na slunce uvnitř
těkavou září
sídlí na polštáři

Jeden den z roku
ke konci května
při vědomém snění
je čas ke smíření
Autor Sima, 25.05.2013
Přečteno 510x
Tipy 3
Poslední tipující: Avola, Robin Marnolli, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásně plyne tvá báseň

26.05.2013 06:49:31 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí