Zajatci času

Zajatci času

Anotace: ... pokud máš dobrou náladu tak nečti/ nebo naopak právě jo

 

   Nikdy jsem nepochopila 

   – kam mizí můj čas.  

   Blíží se den

   dalších narozenin.

   Tvářím se dospěle, 

   ale nejsem.

 

   Nevím proč 

   každý rok

   utíká čím dál rychleji.

   Čas zešílel,

   nebo já,

   nebo my všichni.

 

   Někdo sčítá naše dny

   každou vteřinou

   směřujeme

   k jedinému cíli

   bez vyjímky.  

 

   Je to nedávno, 

   kdy jsme prožívali

   naše dětské radosti,

   se svými malými starostmi

   velkými plány a sny, 

   stát se umělci, 

   ředitelé zeměkoule, 

   popeláři.

 

   Čas nás však pohltil, 

   zcela neúprosně, 

   uplyne rok, dva, deset.

   Svět se točí rychlej, 

   vrásky se vrývají

   do tváří 

   a oči ztratí svůj lesk. 

 

   Nevšimneme si, 

   že jsme zajatci času, 

   jen se možná

   jednoho dne

   postavíme před 

   zrcadlo - s nejasným 

   pocitem, 

   že něco je špatně. 

 

   A čas námi proteče 

   jak řeka, 

   která se vylije

   do oceánu

   zapomnění. 

 

   Je toho ještě 

   tolik co se učit, 

   tolik co prožít. 

 

   Ale co když ne?

Autor Daniela, 01.10.2014
Přečteno 360x
Tipy 7
Poslední tipující: Petbab, Jort, Amonasr, bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké vyjádření.Dnes mám podobné pocity,dnes mám totiž narozeniny,haha...Čas nikam nemizí mizíme my mé mládí šediví snad přijdou lepší dny...mě napadá

01.10.2014 16:42:11 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí