Signál

Signál

 

Signál chůvičky postupuje vpřed
Kmenový strážce nezpomalený setkáním
Se salamandrem uvězněným v kamnech
S vůněmi prastaré kuchyně
Zkracuje si cestu staletou zdí
Aby včas upozornil matku
Napojenou na svého samce
Při jakémsi pohanském rituálu

Jsou neviditelní zrakům sousedů
Ale otevřeni obloze a krajině
Divoké bubny zrychlují rytmus
I plameny vyšlehly najednou výš
Stávají se pomalu součástí všech kmenů
Vnímají energii jejich kořenů
Nekonečnou přítomnost
Než se mihne zelené světlo
A signál přinese pláč
Z jiného prostoru

Autor Matestr, 17.06.2021
Přečteno 205x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Neegoista88
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chůvička je dobrá věc.

19.06.2021 11:12:36 | mkinka

Bezesporu zajímavé - zjednoduš to, musí se to číst samo... kámo

17.06.2021 11:03:03 | MonoGame

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí