Věz...

Věz...

Anotace: Zimní snění

Tvářička rozmilá v paláci tyrkysovém,
v bílé pokrývce vykouzlila úsměv radostný
to motýlí závoj tvářičku rozhalil - však ona stále sní!

Sněhová nadílka na pírku rorýse,
ozvěna výkřiků složeny v perutě
praménky dechu, stopy v ohništi
zkamenělé otisky dlaní na dešti.

Leží to před tebou -
ne, nezavírej oči,
před výpary nocí žalostně dojemných.
Druh se mnou odsouzený zmateně namítal:
"Toto není dýmka."
Jako odpověď odříkávám, že vyloučíme-li nemožné...
Nakonec nám nezbylo než utíkat z kopce a spílat si -
horkým hlavám navzdory!

Autor Athelstan, 07.01.2024
Přečteno 89x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Lesní žínka, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně mě to pohltilo, moc krásná báseň...:))

07.01.2024 21:46:45 | Lesní žínka

To je milé, děkuju :)

23.01.2024 01:11:54 | Athelstan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí