ponorná...

ponorná...

sedět v ledově stříbřité vodě
chladné jako kámen
co dosahuje pod bradu
se změtí travin
až k očím

sedět v nehybné vodě
v nehybném vzduchu
s pokličkami mraků
temných jak kameny mlýnské
a přitom se dívat
jak se od severu žene bouře

cosi mi našeptává
jen klid klid klid chlapče
i tak všechno kolem sebe
proměňuješ

jak vypadala ta mokřina
před tím než jsi přišel?
nijak
pozoruj ji
až vylezeš z vody
zmrzlý a provinilý
daleko od domova

jen se dobře dívej
jak se voda uzdravuje
z tvé přítomnosti

nehojí si zranění
ale chystá se ti
znovu nabídnout

protože místo
aby bylo nebe temné
příště bude obloha jasná
a nebo taky ne
třeba bude bezvětří a pršet
nebo noc krajkou protkaná

to bys nesvedl
ani kdybys vymyslel tisíce zákonů
Autor enigman, 25.12.2017
Přečteno 588x
Tipy 13
Poslední tipující: Malá mořská víla, Jort, Iva Husárková, Frr, Amonasr, Ruda Štola, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

voda má nejen moc uzdravovat, ale i učit... její zákon je zákonem respektu a pokory, ale i odvahy a síly života
ukládám si enigmane díky za ni :)

27.12.2017 20:52:08 | Malá mořská víla

KRÁSA ... ÚSMĚV.Z

26.12.2017 18:16:08 | zdenka

ST :-))

26.12.2017 03:51:40 | Iva Husárková

Voda má očistnou moc.

25.12.2017 11:03:15 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí