prostě si jen nahlas četl...

prostě si jen nahlas četl...

mohl to být klidně román
biografie
nebo o přírodě
důležité ale bylo
ztvárnění textu hlasem
a ne jen obsah

víte že vousy a obočí
rostou i v bezvědomí
jaký je tedy vlastně rozdíl
mezi životem a smrtí?

stěny mu samozřejmě neodpověděly
neměly ústa ani názory
jenom se bez hlesu barvily
odstínem červánků

přiletěl k němu havran

napadlo ho
že on o čase nepřemýšlí
o tom má pojem jenom člověk
což je zvláštní
protože čas nemá žádnou podobu
ani tvar
v jakémkoli smyslu toho slova

jenže
člověk si nedokáže představit něco
co nemá tvar ani podobu
tak ho vidí jako přímku

nejspíš se mýlí
a havran má pravdu
Autor enigman, 16.11.2018
Přečteno 516x
Tipy 15
Poslední tipující: Amonasr, Jort, Malá mořská víla, jitoush, Fany, Akyš, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně kecáte příteli...a co ty vrásky a povolený pásky...já vám dám, že čas nemá podobu a tvar chichichi

17.11.2018 21:24:29 | Malá mořská víla

:-) a co na to vrány :-)? ST

16.11.2018 13:54:15 | Fany

ať žije havran, co tmavě sytí podsebytí zimy...ST* :-D*

16.11.2018 06:56:41 | Frr

...havran je někdy háv a rána, soukromý alarm pod kůží...

16.11.2018 06:27:34 | Philogyny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí