archeo...

archeo...

vrstva středního věku
má své insignie
příznaky
emoční artefakty

teoreticky se hrozíš smrti
ve skutečnosti se ti ulevilo
že už nebudeš muset být mládě

glazura neskutečnosti
která se vtírá i ve chvíli
když překypuješ nadšením

vzdálenost se zamlžuje
podlaha se naklání
jako při nejistém startu
k beznadějně vzdálenému cíli

na pomoc přichází nové brýle

osa astigmatismu rotuje
svět se otáčí
duše zjišťuje
že je zamknutá v domě
se špinavými okny
ale
naproti tomu pošta
těhotná tajemstvími a vzruchy
se nyní dá číst
aniž otevřeš obálku
Autor enigman, 20.02.2019
Přečteno 479x
Tipy 12
Poslední tipující: Aura, jitoush, Jort, Frr, básněnka, Amonasr, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

duše je zamknutá v hradní věži bez oken...

28.02.2019 21:42:15 | Aura

...vše má svá pro a proti.....Ji./úsměv/

23.02.2019 20:00:10 | jitoush

Archeoklik, artepakty,
cestou oklik mlžím, pak ty.

20.02.2019 23:39:25 | Špáďa

Mám vybráno...jednoznačně Hurikán :)

20.02.2019 18:51:16 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí