únor bílý

únor bílý

Anotace: ***

únor

 rozkop  mraveniště

  bílých  mravenců

jsou  jich  plné  závěje

žel  záludné  jsou

  jejich  larvy

kdo  po  nich  klouzne -

- natáhne  se

a toho  hned  vztekle  zeštípou

zatímco  odpovědný

mravenečník  nerušen  chrní

jen  aristokratický  rypák

mu    blazeovaně  trčí

 ze  země

mravenečků  si  naberu 

plné  hrstě

udělám  si  z nich 

báječnou  zdravou  šťavku -

-   tak  kyselou

že  až  k  popukání...

 

když se  zas  v  létě

vznesu  ke  žhavému   nebi

budou  mi  z  uší  vyletovat

okřídlení  bájní  hmyzové

  zimních  vzpomínek..

 

Autor Frr, 06.02.2019
Přečteno 520x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, Amonasr, Kubíno, jondys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí