Březnová procházka

Březnová procházka

Anotace: Záchvat touhy po autenticitě: rozhodl jsem se, že jak to napíši, tak to vyvěsím. Ani tečku upravit... ještě se mi ani ty nohy nestačily zahřát.

 

Vyrážím za město 

vyhlédnout proutí

na pomlázku.

Sníh bílý, který až do očí bolí

je pryč.

 

 

Na holém kousku asfaltu

jsou skvrny po zimní soli.

Na nos mi přistála vločka

jenže než stačila zastudit

zbyla z ní jen kapka.

 

 

Do mokrých uší

kouše studený vítr,

mraky si courají po poli

rozcárané šosy.

Šlapu do břečky -

na špičce bláto,

do bot voda, co v dolíku stála...

 

 

Cahota,

řekla by máma

a jistě by se mi smála.

  

Ne - vlíd - no...

 

... a přece

je v siravém vzduchu

nějaký              náboj...

 

 

Jsou v něm

nová mláďata,

svěže zelený  kabát břízy,

jahody, prvosenky,

slunce...

a potom ještě...

  

Březen je siravý...

ale plný naděje.

  

Natahuji si suché ponožky.

 

 

Jedna báseň...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor aravara, 22.05.2013
Přečteno 752x
Tipy 4
Poslední tipující: isisleo, přechodná záležitost, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji všem, kteří četli a přečtou. Nedokázal jsem tomu vnutit bílou, nebo jakoukoli čitelnější barvu a mazat se mi to nechce...

22.05.2013 23:28:10 | aravara

..jdu si pro tlusté ponožky.-)

22.05.2013 18:45:55 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí