Přehlcení

Přehlcení

Anotace: Úplně nový formát. Poezie v próze je způsob, jímž se mi mnohem lépe vyjadřuje, co cítím. Kéž se Vám můj textík líbí.

A tu svit monitoru.
A tu utrhaný mrtvý květ.
A támhle rudá vůně a slané světlo k tomu.
A vše se mění ... ... ... v zapomnění.
A paměť v přehlcení vjemy, zraky, sluchy, hmaty, vůněmi stárnoucího mládí a bezbožností jinošského panictví, neví, co viděla, zaslechnuvši ten překrásný hlas, jehož volání, byvši ztlumeno světem, téměř neslyšně se krajem rozletělo. Nezná již křik rozvinuvší se lásky.
Láska, ta je kaktusů kroucených v kruhovité krajky zlatoskvoucí květ, jenž chichotem svým nehlasným, očistiv světa špíny, volal a volal na každého z nás. Ať už jeho hlas halasně hlučil, honosně hovořil, hulákal či honem hnal duši i tělo až za okraj krajnosti, byl to on, onen jemný žlutý kvítek, ve své mladistvé čistotě ostny času obklopen, jehož volání snad každý jednou slyšel.
Je jako píšťala krysařova, jejíž temný zpěv, zahnav do propasti vize krás budoucnosti všechny Hamelnské, neponechal živých krom bláznů.
A dnes, v závalu hlasů, přehlcení barev, nekonečnosti vůní, jeho zpěv nás, blázny bloudící bláhovými bludnými světy, nechává bezcitně hledět, necítit, nejásat, nesmutnět. Kdysi byvší lidství dávno již z „lidí“ vymizelo a kult jsoucna, vystřídav před léty lidskost, zlomil v nás, Seppech Jörgenech tohoto světa, přetvařujícího se hanzovního města, poslední pozůstatky posvátného poznání, přesahujícího pravdivost potrhané proradně přetrvávající přítomnosti.

Autor Roser, 11.03.2023
Přečteno 142x
Tipy 8
Poslední tipující: Leynd, Frr, Fractura cordis aperta, Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasný text-jeho barvitost mne ohromila..ST*

12.03.2023 09:03:05 | Frr

To mě neobyčejně těší (=
Děkuji moc

12.03.2023 17:25:46 | Roser

Obrovský rozsah slov, honosné přívlastky i bohatost moudrosti.

11.03.2023 20:52:40 | mkinka

Děkuju mooc, Jití (=

Je skvělé se někdy takto uvolnit a něco takového vytvořit (:

11.03.2023 20:53:49 | Roser

Jsi šikovný.

12.03.2023 17:33:11 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí