21. 10. 2023

21. 10. 2023

.

Jedno tmavý ráno: Piš, říkáš. Určitě piš - jde ti to. Budu ti teda vyprávět příběhy z exteriéru, jen co se uvelebím do křesla. Světský rozmrzele opouštějí náves, kolona mizí za obzorem. Lidé začínají pozvolna sčítat zisky, v nichž mají prsty. V kadeřnictví zůstalo pár zrcadel a žiletek, díky bohu že hned vedle jsou často pivnice bez oken. Rozlitá whiskey v zákopech ještě lehce čpí mezi dupajícími kanadami. Nikdo se nepozastavuje.

Na barvě lososa se veřejnost dlouhodobě nemůže shodnout. Umělečtí kováři mají jasno jen ve své peci, ohýbají se pro představy. Léto skončilo včera a první vlaštovky už myslí na betlém. Splátky naštěstí opět odloženy, podobně jako vratné lahve.
Na konci roku už dozajista s jazykem na taktické vestě, nově vzor maskáč24.
Ministerstvo životního prostoru vzápětí rozhodlo instalovat lavičky, především k sezení, a to v temnějších koutech města s  výhledem do rozsvícených oken láskyplně chudých sousedů. Do výroční zprávy pak ještě přidáme poznámku o zvýšení platu na únosnější mez.
Hnedka ve výtahu, na cestě do práce, se pokouším rozpomenout na dnešní datum a hlavně se s ním smířit. Naladit se, jak se v poslední době nadužívá. Důchodce zůstává sprostým slovem, za to rentiér je označení pro vítěze. Za bílého dne se chceme především udržet v černých číslech, dál už je všechno jedno.
Třetí světová válka mě zastihla cestou do lázní, povídá starý ale nerozvedený muž. Z kompliců nadělej rukojmí, jinak není šance.
Bezpečnostní systémy na vzestupu, státní hranice přežitek.
"Děti jsou nejhezčí, když koukají z cizích oken."
Šmarjápano, to je nadělení! Podívej, Bílý tesák už se zase směje.
.
Autor OpilyJohn, 26.10.2023
Přečteno 119x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí