Pecka

Pecka

Anotace: Pro životní havárie je dobře, mít po ruce přítele.

P E C K A

Když přijde  pecka od života

a v spleti zmaru cestu nevidíš.

Věř, že musí ustat každá slota

a svoji bárku do přístavu uřídíš.

 

Na cesty složité přátele je dobře mít.

Takoví se těžko získávají.

Však pomohou-li, je nikdy nezradit.

Oni často to nejkřehčí v sobě tají.

 

Není-li přítel, je jistotou, mít banku.

Nikoliv trezor plný zlaťáků, banku blízkých,

jež radu za šesták dají jak v pouťovém stánku.

Však měj se napozoru a děl dobré od nízkých.

Autor Kmet, 03.01.2024
Přečteno 91x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, BArBArKO, cappuccinogirl, Psavec, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvěle napsáno...velká pravda v tomhle!!! Obrovská:-)*

03.01.2024 15:00:09 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí