Klanění tří králů

Klanění tří králů

Anotace: Domenico Ghirlandio

poklidný přístav s lagunou
kde kotví lodě
co jsou tu
doma
rozmanitost oděvů
orientu
převládá červená
jako krev
kterou rod Medici
prolil

vojáci v lesklé zbroji
přísných bůžků
v objetí křídel
ptačích
koně a jezdci
pod zříceninou portiku
jehož oblouky jsou zatíženy
poháry s révou vinnou

torna a láhev poutníků
chvátajících k narození Páně
vážné tváře
přítomných šlechticů
uprostřed všech
tři skloněné hlavy
nad Jezulátkem

na oblaku
se usmívá
anděl
líbí se mu
co vidí...

 

Autor Anděl, 24.07.2018
Přečteno 679x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, Šípková Růženka, Frr, Akyš, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mně taky :-D*

24.07.2018 23:06:29 | Frr

Frr...děkuju!

25.07.2018 19:24:21 | Anděl

anděl na oblaku je v Itálii

24.07.2018 22:25:54 | Akyš

Akyšku.....díky Ti....:-) možná že jo.

25.07.2018 19:23:59 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí