Ticho a tma

Ticho a tma

Anotace: Inspirována průzračnou písní Dana Bárty Živý, psala jsem. Čtěte v noci, prosím, slova mají jiný rozměr.

 

 
Vstaň, zašeptal a srdce se zachvělo.

Ponořila se do ticha a nechala se hýčkat tmou a prostými slovy, která se proplétala s její dávnou básní.

Vstaň, slyšíš kamenů pád...

*

Pomalu padala do temné jeskyně, dno pokryté měkkým sametem, čekala na jeho návrat.

S něžným úsměvem v polobdění vzpomínala na dobu, kdy se v srdcích při setkání ozývalo Jsi doma - Jsem doma, ale ústa zůstávala němá, oči osleplé rušivým světlem a chybělo ticho spočinutí.

Vstaň, dojdeš na rozcestí...

*

Rozcestí bylo na dohled, ale ještě ne dost blízko, srdce křičelo MILUJU TĚ a tiše usedalo - mé dno, můj samet - MILUJU TĚ - jsem svůj smutek, ty jsi já...ale rozcestí zmizelo ve tmě a tak se jen zeptala Dáš si kousek čokolády?

Sám sestup do údolí
vítr zadrží déšť
čas máš

*

A potom - v tichu a ve tmě, tisíce kilometrů daleko, nastavil svou náruč, lehla si do něj, objal ji jejími prsty...

Zpět se neohlížej

*

Každý ve svém tichu, každý ve své tmě, leží spolu na dně svých duší, spojeni navždy.
Oba jsou doma a v srdcích sdílí odvěkou potřebu samoty,
lásku
a ticho
lásku
a tmu
lásku...
 
Autor deuxEm, 05.04.2012
Přečteno 894x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, Dorimant, Do Ga, ZILA78, Lucucu, Radhuza, Denael
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to své kouzlo :-)

07.05.2012 08:53:36 | Dorimant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí