Žebrák ?

Žebrák ?


Žebrák

 

Když žebrák si žebrá o peníze,

neznamená to ještě, že chuďas je.



Když flétnou svou krásné zvuky hraje, písně,

mnohý z nás užasne.

Když si verše skládá, srdíčka lidem hřeje.



Když dřímá, a v rukách klobouk svůj drží,

dobře si s ním hospodaří.



Když procitne ze dřímání,

koukne do klobouku svého,

dárky drobných od Lidí spatří.



Pokud peníze má, hladný není.

Být hladným nemusí.



Když žebrák Lásku v srdci si nosí, králem není.

Je císařpánem Nebeským.

Poněvadž Láska jeho

k výšinám brány Ráje Nebeského jej odnáší,

a hory, obzory, s ním tam si přenáší.



Když bránou Ráje Nebeského projde Duše jeho,

svítí krásná Záře, ráda, mu do jeho tváře.



Aby Lidé měli co jíst, nechť věří pohádkám

o Vánocích, o Láskách. 
  

Autor Dobrovský, 28.08.2017
Přečteno 378x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí