skotským...

skotským...

Anotace: objetím...i nám...

byl jsem navštívit
oblíbená místa
na vrchovinách
ochutnávat režnou
s lidmi v dolinách
kouřit dýmku a klít

sledovat orlovce
nehybně číhající na kořist
poslouchat šum
severních větrů
nad ruinami
dávné usedlosti
v klidu přemýšlení

o šílenství
kdy se zvyky třepí
jak švy na okrajích
zpuchřelých záclon

o tobě Lacandone
nepatrně ponořená
ve vlnách horského plesa
Lach lan Seilen
lehce se kolébající
aniž by ses pohnula
byť o píď
trochu černá
trochu snědá
a maysky modrá
zadumaná
vzdorovitá i citlivá
vždy jiná
využívající
jeden převrat za druhým

osobnosti
zastavené v pohybu
kdy každá budí zdání
plného života
ale po pohnutí
mají snadno zranitelné břehy

usmála se
houf nevyřčených
prolíná vzduchem
příteli nikdo není tak slepý
jako ti kdož se třou o sebe
svými nosy
Autor enigman, 17.11.2013
Přečteno 443x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, Aťan, Radhuza, Elisa K., Joe Vai, CoT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí