V duši hudbu slyšeti

V duši hudbu slyšeti

Anotace: ze sbírky Všehomíra

No, pojďte a přečtěte si nějakou mou báseň
Některé jednoduché a upřímné žel
To se uklidnil ten neklidný pocit
A vyhnal myšlenku na denní světlo

Ne z per velkých, starých mistrů
Ne z úst pěvců úžasných
Čí vzdálené kroky to tedy rozeznívají ozvěnu
po chodbách času?

Číst nějakého skromnějšího básníka
Jehož slova vytryskla přímo z jeho srdce
Je, jako sprchy mraků v létě
Nebo slzy, stékající po tváři

Kdo, přes dlouhé dny práce
A noci, postrádající lehkostí
Stále slyšel ve své duši hudbu?

Tyto písně mají moc poklidnou
Zmírnit svou péčí, neklidný puls člověka
A přišly jako požehnání
Které následuje po modlitbě

Noci musí být naplněny hudbou!
A starosti, které zamořují den
Musí složit své stany stejně, jako Arabové
A tiše se odplížit

Život je nekonečná dřina a úsilí
A dnes v noci se mi stýská po odpočinku

Autor Amelie M., 08.12.2014
Přečteno 371x
Tipy 8
Poslední tipující: MARKO, bogen, Amonasr, knihomolka, Lioness, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí