šťastný krajánek

šťastný krajánek

Anotace: ...rosa z pupíku...

kéž  se  zas  ocítám

v  krajinách  nepravděpodobných

kde Měsíc žertem vyje s vlky

a  pukavec  dešťů  rýhuje  tmu

vnadnými  cákanci  světla

tam  kde  už  i

nedomrlec jako  já

odkládá  své  předsudky

a  piští  v uších  rozespalých   netopýrů

jeho  kvil  tancuje  na  hřbetě  vlnolamů

vítajících  přílivovou  vlnu

valící  se  z  bezmezí  obzorů

pod   zápraží  pralesa

na němž

  masožravá  orchidej  nedočkavě  snídá

kořínky  času

a  v zahradě  dětství

  stoupá  pryskyřičná  vůně

  z vylitých  necek  zámořských  objevů

až  k nebi  zmáčených  rozbřesků...

čárymáry

v nedonošeném  vejci

se  šťastně  kutálím

do  dračího  hnízda

nedovyprávěných  pohádek...

Autor Frr, 02.05.2019
Přečteno 353x
Tipy 14
Poslední tipující: zelená víla, Jort, piťura, básněnka, šerý, vlnka, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tý jo. Nádhera! To je pro mě oblíbená literárně-poetická potrava (uložím si.) Neotřelé výrazy... a třeba "kvil." Miluji naši krásnou, ohebnou řeč... ani nevíme! Poklona, Mistře!

02.05.2019 15:04:26 | šerý

soukmenovče, prosím nepřeháněj...jinak si začnu myslet, žes šeroslepý a ne šerý,,,,,ihihihihi***:-D*

02.05.2019 17:34:03 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí