svědkem volnosti...

svědkem volnosti...

listí ovocných stromů
už dávno leží
na chladnoucí zemi
a spletence větví prozrazují
zanedbané prořezání

zima se snaží spoutat břehy
ledovým pancířem
a skrýt bohatství říčního dna
zatímco uprostřed trsů balzamín
pokyvuje ojíněný bodlák
žezlem laskavosti

nakladl jsem oheň
v mrazu uprostřed prázdnoty
nic nechutná víc
jako opečená jablka
a jejich vůně se stává
dlažbou i stropem
v objetí s nebesy
jež vypráví prastaré báje
z říše blaženosti

Ianus dvou tváří
otvírá sekt uprostřed sněhů
a já připíjím dívce
líbeznosti květu
v šatech z leknínů
co má ve vlasech
modrozelenou sponu z vážky
políbené slunečním žehem

přitančila ke mně
tichá letem puštíka
a snítko koniklece
do klopy vpletla

to se tak stává
když na horském plesu
vánek prochvívá jehnědy
a spřádá zásnuby lískových keřů
vroubených zlatým oblakem
Autor enigman, 10.12.2013
Přečteno 694x
Tipy 18
Poslední tipující: Luky-33, střelkyně1, Joe Vai, isisleo, Aťan, Amonasr, jitoush, poeta, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mohu vám jen tiše závidět,nejen za ta pečená jablka,ale i za ten sekt:)jůů ten bude příjemně chlazenej!

10.12.2013 19:39:07 | střelkyně1

..připíjím i Tobě..za dar slov:-)

10.12.2013 16:35:21 | isisleo

Proběhla mně hlavou vzpomínka,díky,krásná věc.Ji.

10.12.2013 15:09:07 | jitoush

http://www.youtube.com/watch?v=5WDXoNLwPQs

Krása. Obojí. Díky :o)

10.12.2013 13:19:19 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí