planí...

planí...

Anotace: medvědi...

na svahu smíšeného lesa
šustí listí pod nohama
tady se každý
ať má krok sebelehčí
okamžitě prozradí

zrovna teď jde někdo těžkopádný
a nejsem to já
klouže klopýtá a sjíždí

ten pocit zvědavosti
z nevyhnutelného setkání
je skoro nesdělitelný

kdo je tam?
vyzývám neznámého
se zatajeným dechem

slezl po čtyřech
tlapy rozkročené
zůstal nehybně stát
podoben obrostlé hroudě
žlutohnědým mechem

huňatá morda
a uši pampelišky
se třpytivým proužkem

pohlédli jsme si do očí
odfrkl si a odkráčel
kdo ví
možná si pomyslel
radši mám šťavnatá jablka
tak co bych dělal s člověkem

víte že si medvědi vysazují jabloňové sady?
ale neptejte se mě jak
v jednom z nich jsem se položil
nade mnou visí spleť větví a hvězdy
celou oblohu zaplnil
sotva postižitelný zvuk
něžně větrné tesklivosti

je zvláštní jaký je cit ve své nevinnosti

když jej zaleje proud rozkoše
a potom odplyne
je jeho první myšlenkou utéct
a odnést si nemluvnou přemíru slasti do samoty

snad mu rozumím
chroupu pláňata
a naslouchám vesmíru

tak jako les nikam nespěchá
vše se v něm odehrává pomalu
všechno je nehybné tam
kde je ve skutečnosti
všechno v pohybu
Autor enigman, 22.03.2017
Přečteno 507x
Tipy 19
Poslední tipující: Joe Vai, zelená víla, střelkyně1, jitoush, Jort, Amonasr, bogen, Koralína, Philogyny1, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....být lesem...

26.03.2017 09:35:05 | jitoush

Překrásné... BRUM... ST. :-))

22.03.2017 14:26:44 | Iva Husárková

Pěkné :-)!

22.03.2017 06:27:12 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí