Podvečer

Podvečer

Anotace: u paty darů...

Sedím ti u pat
zavinutá do tvé síly
do tvé mohutnosti
chtěla bych splynout
s moudrostí let
kterými hledíš na hemžení lidí


vím, že mě vnímáš
o to víc mízíš
pod zvrásnělou slupkou kůže


chtěla bych spočinout
ve tvém kořání
jím nahmatáváš
ukryté poklady země
cítíš její chvění
a do vlasů ti vítr vplétá
dechem písně nebes


rozvíráš se
jako vzhůru otočená dlaň
co na svých prstech
nechává spočinout ptákům


ševelíš o nesčetných osudech
které tě mnohdy minou
bez povšimnutí
bez toho, aby vzdaly úctu
životu
skrytému v tobě
životu
který svým výdechem daruješ



mlčky se díváš
propouštíš zprávy
do vesmírných úložišť paměti


jen průsvitné Dryády
ukryté ve tvém sloupoví
šeptají spočinuvším
ta tajemsví do přimknutých uší
Autor Malá mořská víla, 14.07.2018
Přečteno 676x
Tipy 24
Poslední tipující: život je pes, Amonasr, Móny, bogen, Jort, Anděl, Frr, knihomolka, jitoush, Fany, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já sem se ti do toho tak začetl , že jsem zakopl o kořen a udělal si na botě velikánskýho žraloka, ale nevadí mi to . Tohle je opravdu moc pěkné dílko , příště až zase něco napíšeš raději si sednu na p...p....pařez

16.07.2018 06:26:42 | klaun

Nádherné, vílo!!!**ST**

15.07.2018 14:32:30 | Anděl

...s tím souzním......Ji./úsměv/

14.07.2018 21:54:51 | jitoush

:-) mlčky se dívám :-)! ST

14.07.2018 20:45:41 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí