Ledokvěty dechu

Ledokvěty dechu

Pro horký dech
zrozené mrazem
prokvetlé výhonky ledokvětů
hold létu
snad chtěly vzdát
pro oči divů
vykvetlé rázem.


Možná se měly bát
roztát už příštím dechem
zachvělé v úžasu
paže své vztahujíc
dál a dál
letící pro objetí.


Spojením prorostlé
do oken led(n)ových
nevzaly nic z krásy
jedny druhým.


Tichounce protkaly
zpěvem svým milostným
skla jimž mráz nesmí víc
uzamknout strachu mříž
srdcím v nich bijícím
v každém dechu...
Autor Malá mořská víla, 05.02.2019
Přečteno 575x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Kubíno, Jort, Iva Husárková, Frr, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zpěv zimního dechu vysrážený na oknech do bílých zahrad****ST* :-D*

06.02.2019 10:17:43 | Frr

nevzaly nic z krásy ... do veršů vdechly ... úsměv.z.

05.02.2019 23:35:11 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí