Prvního září

Prvního září

Pískoviště osiřelo.

Slunce odlétlo do teplých krajů,
děti si nesdělují dojmy křikem.

Nastalo nezvyklé ticho.

Léčba tichem...

Popraskaným šedivým asfaltem
kráčí starší muž s jezevčíkem.

Dáma v protějším domě
je unášena zdařilým paspartem,
jeho technikou, umem autora.

Nemůže oči odtrhnout.

Ani já nemohu,
jsem "horňák" vnímám odshora,
uhrančivě vzhlížím k jejímu županu,
vzedmutá část s úzkými klopami,
dává zřetelně tušit,
že strnulý - dlouho zůstanu.

Kéž bych tak mohl pojmout
do třesoucích dlaní plný prs,
pod nímž je ukryto srdce.

Pokleknout před ním
a ústy plnými obdivu,
lačně uchopit dvorec
mezi své vyprahlé rty.

Zatím však, má ústa,
patra i chuťové pohárky,
hodnou dobu zaměstnává,
horká turecká káva.

Miska s několika ovesnými vločkami
mi připomíná dětské pískoviště.

Uprostřed zbyla jen malá lžička...
Autor kudlankaW, 02.09.2014
Přečteno 535x
Tipy 4
Poslední tipující: MARKO, Amonasr, Lůca, AndreaM
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...takhle namíchat smutek a vtip, to je neuvěřitelné.

31.12.2014 20:12:36 | MARKO

Jsem ctitelem prirodnich skvostu.

31.12.2014 21:38:23 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí