Spíše přání zbožné...

Spíše přání zbožné...

Anotace: ...jedné ctitelce...

Nebývá časté
a snad ani možné
aby byl někdo zamilován
po dobu dvaceti let,
to je nad slunce jasné.

Už mnohokrát kol své osy
otočil se svět.

Víc než realita,
jest to přání zbožné,
možná lze těžit z citu
jenž je v paměti uchován,
z obrázků vzájemného splynutí...

Jeden mi vytanul na mysli.

Bylo to tehdy,
poprvé zjevila se nahá
silueta sošného těla,
prostovlasá Daniela,
před dvaceti léty...

A statný jinoch
s tělem Adonise
a jeho zbytnělé kopí
v paprscích slunce
hrdě skví se...

Skvělo se ...

Vše bylo tak dávno...

Vše toporné ochablo
a herce onoho představení
pohltilo lačné propadlo.

Dějin a konvencí...
Autor kudlankaW, 02.05.2015
Přečteno 467x
Tipy 7
Poslední tipující: bogen, MARKO, knihomolka, Nikita44
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Márty, líbí se mi tvoje zadumání :)

02.05.2015 19:06:58 | MARKO

Dobry podvecer preje ctenarkam

Uncle M

02.05.2015 19:12:18 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí