Maličká

Maličká

Zamilovala jsem se. Je to Anděl. Drobná brunetka. Možná cikánka.
Maličká, drobná a éterická a zároveň hluboká jako Macocha a plamenná jako výheň. Musela to být cikánka. Při tanci pohazovala hlavou a dlouhé tmavé vlasy se kolem ní točily a obmotávaly ji jako hadi. Jako živé. Tak droboučká... Na nohou pravé pirátské škorně, na její postavu příliš robustní. Černobílé leopardí legíny. Červený korzet. Točí se do kolečka jako káča a hned zas mává rukama ve vzduchu. Je to egyptská bohyně. Orientální tanečnice. Vlní se jako vzduch v horkém létu. Houpe se v bocích jako sladké opiové opojení. Užívá si pohyb s dětskou nevinností a samozřejmostí. Bez známky studu. Baví se, směje se nahlas a nestará se o okolí. Je tak prostá, nevinná a přitom vyzývavá... Pozoruji ji s otevřenými ústy a poprvé v životě zatoužím být někým jiným, než kým jsem... Závidím jí. Je jí... od pohledu tak 12, drobná ňadra ale už kulatější boky. Možná, že 15, ale vypadá mnohem mladší. Vypadá jako holčička, co by měla mít stuhu ve vlasech a vozit venku kočárek s panenkou. A zatím tu ve tři ráno skotačí na parketu a každej na ni civí, stejně jako já...
Autor LadyElis, 17.03.2013
Přečteno 1681x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Draconian, Elisa K., Joe Vai, Morgenstern
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V literatuře se číslice používají jen na některých místech, zde by měly být vypsány slovem... Ten konec by byl trochu lepší takto:

...kočárek s panenkou, místo toho však tu ve tři ráno skotačí na parketu a každej na ni civí, stejně jako já...

Ten konec to povyšuje z popisu na vyprávění.

17.03.2013 15:30:17 | aravara

Pěkné

17.03.2013 12:28:36 | Morgenstern

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí