V hříšném městě

V hříšném městě

Anotace: Zastavení ...

V hříšném městě sledují jdoucí kolem
obehnán obrovskými tabulemi ze skla
tráva zde není, vítr nemává stvolem
sedím uvězněn stojkami z kovu
ráno dal jsem domovu sbohem
zkroušeně sedím v předsíni – skleníku
tisknoucího se na historickou část vestibulu
u památného zdiva
chladná moderna
dívčina ústa, kéž by byla chtivá
a její náruč laskavá
dlaň rozechvělá
či rovnou rozverná.

Nejspíše mám rád zdáli pozorovat,
po recyklovaném kameni
co je dokonale položen,
cupitá dvojice dívek
již vyplouvám z nitra mysli
nejsem pohroužen,
jeden pár obuvi Converse
zlehka si klouže …
Můj Bože.

Informační tabule
průběžně něco nabízí
nějaká čísla o odjezdech
snad pro lidi,
těm, co nechtějí, nebo nemohou číst
neb nedohlédnou ke klenbě z drátů a skla
nezjištně pomáhá hlasatel
hlásná trouba – kazatel
když známí to, co z tabule je zřejmé...

Pohár vína si dejme!
Chce se mi vykřiknout

Rád bych spal
ucházel se o dívku
o nejednu bych stál...

Chce se mi spát...
A ihned po tomto sdělení mé mysli,
vytanul na povrch interpret této písně
Nedávno odešel ze světa
hudební mág a poeta...
Topol...Filip
srdce si čtenářům
vylít
anebo raději farářům?

Proč se člověku mnohdy dostává uznání po skonu?
Širší publicity
Divný city...

Dobře situovaný pán s lehkým úsměvem
i krokem vesele telefonuje
široký keep smiling
Prošla štíhlá jako proutek
u úst jsem strnul
- nehybný mám koutek
k dokonalé postavě komfortní jezdecké holínky
slunce hrálo odlesky v těžké koňakové barvě bot
úchvatný pohled
dokonalá postava v mistrovské obuvi
úžasné spojení
sevřelo mé srdce - osrdí...

Zatáhlo se nebe krátce po poledni
sedím na kovovém sedátku
za zády zurčí fontány
na horizontu komíny
čas jakoby běží pozpátku
společně s penzisty
jsem si tak nejistý...
Autor kudlankaW, 01.07.2013
Přečteno 501x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rád vidím známe verše po nějaké době;-)

01.07.2013 22:26:56 | Robin Marnolli

Mé pozdravy Robine,

mám radost, že se střetáváme ve virtuálním světě.

Nějak mě ovíjí svět obchodování
nemám z toho nějak velké potěšení,
ale měl jsem po testech v OV hodinu čas
a tak jsem ve vestibulu sledoval hodiny lidičky :)

Máš se dobře Robine?

01.07.2013 22:30:24 | kudlankaW

Co je to dobře v dnešní době?
..ale jo, mám se fajn, jen mám teď o dost méně času na básnění:-)

01.07.2013 22:35:44 | Robin Marnolli

Co je dobře v současném kalupu?

Máš pravdu bratře v básnění...

míti tak v horách chalupu

na samotě v zeleni...

01.07.2013 22:37:50 | kudlankaW

...básně bych tesal do kamene,
se svou silou v rameni,
začínal bych od kořene,
přírodního mámení,
a na louce,kam vzlétnou včely,
ke květinám přivoněl,
a hýčkán láskou dívky krásné,
sám sobě bych záviděl...

01.07.2013 22:47:18 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí