Na sobě samém?

Na sobě samém?

Před lidmi bývá řečník
téměř s plamennými projevy

ano to s pootevřenými ústy
míjí jej kdekteré slečny

je vším
jen nejeví se jako bezútěšný


A přec


ve stínech stromů je plachý
s nízkým povědomím o sobě samém

v očích některých
ztělesňuje bytost
označovanou coby klaun

Co dodat
snad jen

Down down down


Zdání může být třeba i klamné
jeho lehká chůze ala bonviván

tak by chtěl být nazýván

leč za dveřmi z papíru
jeho kroky postrádají lehkost

ona chůze po patách
s těžkostí bytí

ach ano down down down


Tak rád by uvěznil jednou provždy
do Camery obscury
(do komory bez projekce)

vidění světa

co vyhlíží jako ponurý


Pochybuje o smyslu
pro opar civilizace a hlomoz

Pomůže kdos?


Ne ty sám si pomoz!
Autor kudlankaW, 11.10.2017
Přečteno 424x
Tipy 12
Poslední tipující: piťura, ZILA78, Ruda Štola, Amonasr, Frr, bogen, Šípková Růženka, Básník Karel
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..tak se občas cítí každý, když to drhne...;-)

11.10.2017 21:02:26 | bogen

Moc se mi to líbí. Děkuji

11.10.2017 13:18:21 | Šípková Růženka

Děkuji uctivě poetM

11.10.2017 19:10:25 | kudlankaW

Krásné.

11.10.2017 12:46:33 | Básník Karel

Zasílám poděkování :)

11.10.2017 19:10:47 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí