V cudném závoji

V cudném závoji

To co zakouším několika smysly
v jediném mžení
je věru neobyčejným ránem

A i když jazyk naráží na vylomený zub
je mi bláhově

Horní polovinou těla ležím na vnitřním parapetu

ne nepodoben dámě v penzi
co nemá nic lepšího k přičinění

Sleduji společně s ní
náznak života v civilizaci
dynamiku člověčího mraveniště

Spoutaná řeka
betonovým korytem
potupně plyne

Ostatní horizont
rádoby krajiny
jeví se nevěstou ze šedesátek
pod cudným závojem

Rád bych měl v hlavě
milostný zmatek
ale prozatím
si nemohu ten luxus dovolit

Smím ale myslet na bigbít
jehož součástí
jsou i rozvláčné skladby

Zajaté slunce v oparu
je podobno vejci
vrženému ze skořápek
do vroucí vody

Mistrovská úprava
vejce k snídani
podávaná v centru Ostravy
s bruschettou

S otevřenými zraky
úspěšně vyrovnávám
deficit nočního spánku

Den tedy vykročil
s neposkvrněným závojem
a srdce mé
nadšeně dnes souzní
s orlojem
nevšedních rán

Ano jsem sám

Neúčasten spěchu o překot
čichem
nabírám linoucí charakteristiku kávy
což nutně nemusí být hříchem

A i kdyby
Autor kudlankaW, 22.10.2018
Přečteno 479x
Tipy 9
Poslední tipující: MARKO, piťura, ARTeFakty X. Múzy, knihomolka, Frr, Lioness, Rbb
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No co... chtěli by můj Tip do sbírky (jiných Typů)?
Vášnivý sběrateli slov a motýlů... ;)

22.10.2018 08:57:03 | ARTeFakty X. Múzy

Jen fór(um). Blbý... jako vždy.
Krásná poetika si zaslouží víc než to.
:) má omluva.

22.10.2018 09:10:12 | ARTeFakty X. Múzy

Op dnes poránu již pod bílým závojem..
Aspoň můj dojem.

22.10.2018 08:40:25 | ARTeFakty X. Múzy

I hope so

22.10.2018 08:42:05 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí