Jsem jako to jmelí

Jsem jako to jmelí

Omladina
přehršle ratolestí
Páry jsoucí v letech se zahalenými obličeji
demonstrují osvojení si respirátorů

Příznivci rocku skrz výdejní okénko
dychtivě přijímají svůj chléb tekutý


Na nebi nalézám

zlatavý kov rozkutý

ponořený do kalné lázně

Nebyl jsem dobré dva dny venku

Nyní bez sebevědomí však s břemenem bázně
usiluji o to vyhledat
v hloučcích dívku tu kterou
co má patřičné proporce

S úrodným klínem

jako krajina s černozemí

Správci lesoparku prováděli kácení napadených dřevin
těžbě předcházelo přemnožení jmelí v korunách stromů

A tak park už nadále nebude poskytovat dostatek stinných koutů

Ani dost kmenů k objímání

Početní stavy mladých paní vysoce převyšují ty stromů

Sotva dvacítky a už se jim kolem kolen místo psíků
batolí dítka

Kmeny padly v rámci ozdravění celku

Ledový vítr uvedl zbylé stromy do stavu chvění


Byl bych opět blízko stavu churavění

Kdyby nebylo mládí oděného ve svůdnosti legín
Autor kudlankaW, 28.03.2021
Přečteno 308x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Frr, JohnTanner, Marten, Amonasr, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ale pořád by zbylo chvění a v korunách poražených stromů zelené jmelí..ST* :-D*

29.03.2021 14:01:50 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí