do zrávání...

do zrávání...

když má slunko pražit
ať hřeje
když má pršet ať leje

to nejsou žádné extrémy
jen ryzí projevy
plné půvabu

teď zrovna na nebi

září rybí oko
nad nížinou se povaluje
těžká vůně tabáku

ve vlnách plazivé zeleně
se povalují dýně
jak břicho Bakchovo

mlčenlivá noc zralosti

stavíš na odiv lyrovité srpky
kouzlem bytosti
v níž se spojil duch s živočišností
tají se v tobě
dávná záhadnost
krotíš dravce
má Oinos Thérai
pokropená vínem

čekám tu na tebe příteli
je příhodný čas
vyrýt kořen čekanky
jelením parohem
Autor enigman, 23.12.2013
Přečteno 362x
Tipy 14
Poslední tipující: chci_uverit, Joe Vai, aravara, Amonasr, poeta, jitoush, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Anoóóóó - vídávám to - a podobné...

23.12.2013 19:28:14 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí