paper castle...

paper castle...

Anotace: to se tak stane...

dlouhodobě vystavený
vlivům počasí
a přesto nebije do očí
zmuchlaný do kuličky
připomíná zkamenělý mozek
lesní víly
probíhající pomalou evolucí

kdysi byl mnohokrát plný
to když hostil housku s oblohou
jednou také objímal lahev
a dokonce skrýval
milostné dopisy

dnes je zdá se prázdný
zvrásněný větry a deštěm
vstřebává prvky
mísí se s kameny a vegetací
taková rohožka hnízdící sovy
v barvě bramborové slupky

člověk by řekl
že na něm nic zajímavého není
zažloutlý a vetchý
a přeci něco skrývá
minci království bláznů
co připomíná věčnou nestálost
lidských osudů

nezapomíná
bezpečně uchovává doteky
od samého počátku
události v běhu věcí

až se ztlumí hřmot zbraní
hlasy smích výkřiky
a čas zakalí pohled
obrácený zpět

přesto jedině vzdálenost
dovoluje vrátit vzpomínky
na počátek

zrovna jako on
obyčejný pohozený sáček
velikosti číslo pět

s oušky...
Autor enigman, 30.12.2013
Přečteno 346x
Tipy 14
Poslední tipující: Aťan, Joe Vai, aravara, Amonasr, poeta, jitoush
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pane jo... a s oušky...:) mám dnes nějakou sentimentální náladu. nevím proč to píšu zrovna tobě, ale pamatuju si je... mých deset prvních hrníčků.. chtěla jich pět žlutých a pět černých... mám je dodnes ...:) řekni mi, poraď mi chlape... mám je už vyhodit?:)

30.12.2013 21:19:04 | Favi

Juj - to je moje krevní skupina. Jsem tipovadlo...

30.12.2013 17:20:33 | aravara

....vše je tak pomíjivé....Ji.

30.12.2013 13:47:28 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí