v zemi šťavňatoucích rozinek...

v zemi šťavňatoucích rozinek...

Anotace: hujajááá...

cesta tam
vede starou
mechem obrostlou studnicí
je temná vlhká
a většinou zelená
pod vodou si totiž realita píská
úplně jinou písničku
kdy čas a prostor jsou svázané
jako balík starých časopisů

vzduch se chvěje vůní hub
a vy místo chůze tančíte
na parketu z tekutého písku
a poměřujete kvákavé vzdálenosti
ve flamencu které vyvrcholí
strhujícím závěrem
pro cikánskou rvačku
příliš mnoha not
v jediném okamžiku

myslíte si že je to konečná?

naděje prý umírá poslední
bla bla bla a tak dále
pravda je ta že když se vzdáte
přestanete doufat
a situace je beznadějná
mistři zenu tvrdí
že v tu chvíli
dosáhnete vyrovnanosti
v ideálním stavu mysli
a věci se změní k lepšímu

nejsem zrovna budhista
na to mám v sobě příliš silikátu
ale kupodivu
cudné šachtě došel dech
a já se vyloupl
z pantagruelského obrazu
jedné gargantuovské galerie
a pohlédl zadumaně na portrét
co mi snad z oka vypadl
a vypadal jako nevinný pokus
karikaturisty svědků Jehovových...

víte že nevíra v kouzla
dokáže přinutit většinu k víře
ve vládní program a pozitivní reformy?

málem jsem se přetrhl vejpůl
a zčervenal jako renesanční cherubín
co nenápadně vykousnul
panence Marii kus svatozáře

měla ruce tak jemné
že by si klidně zadřela třísku
pokud by použila čínské hůlky místo příboru
štíhlé prsty
kterými se nejlépe prozkoumávají
ty nejužší trhlinky v kosmu
a vzduch kolem ní vířil jako planetky
obíhající kolem hudebně naladěných květin

víte příteli
Einstein studiem pohybu přišel na to
že vesmír a čas jsou relativní
ale když se pohybu upíšete tělem i duší
zjistíte že můžete změnit realitu
pouhou změnou pohledu na věc

milá Amalaki
také hovořil o tom
že pokud při rychlosti světla nastane bezčasí
vesmírný prostor se stane láskou
je tedy láska prostor?
nebo je to jen něco
čím prostor vyplňujeme?

usmála se
docela prostorově
i vy jeden filuto
nedáte si láskyplnou rozinku?

p.f.
Drazí přátelé když nastavíte ústa...má ji i pro Vás
Tak ať vám v tom Novém čase bezčasí chutná!
Autor enigman, 31.12.2013
Přečteno 419x
Tipy 14
Poslední tipující: Aťan, Joe Vai, aravara, Avola, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý rok 2014!! a jinak? já nerad čtu dlouhé básně, jenomže ty jsi jako Homér: čím víc píšeš, tím víc máš o čem psát. To je jedlé...

31.12.2013 20:28:45 | aravara

Krásné! I Tobě šťastný nový rok a spoustu dalších skvělých básní :)

31.12.2013 18:21:32 | iluzionistka

Ať Tvé básnické rozinky dělají i příští rok Liter jedním z těch lepších a kouzelnějších míst na Zemi ;-) P.F. 2014! :-)

31.12.2013 15:16:56 | Amonasr

Milý příteli,upekla jsem jablečný závin plný láskyplných rozinek,
rozinek,naložených v rumu...A tak vzhůru do Bezčasí,tady a teď.....
Hluboká poklona za všechny básně.Ji.

31.12.2013 15:16:49 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí