as Sakkra...

as Sakkra...

Anotace: v tančeních...tak trochu jiných...

byla tma
ve které se nedá
přečíst slepecké písmo
ani s pomocí svářečské lampy

objevila se nečekaně
a bez fanfár
jakoby vystoupila z času
co byl párem nohavic
přeložený přes opěradlo židle

promenádovala se nahá
kromě alabastrových kruhů na zápěstí
v nichž bzučely roje neviditelných včel
a pupíku zakrytého růžicí
stylizované do tobolky kaštanu
jejíž ostny chrání cosi plodného

pleť noční lilie
rty vymodelované z dužiny dýně
nos s vinutím a půvabem
vlnovky malých houslí
hnědé oči
jejichž lesk a žár
přesvědčí chemika
že čokoláda je živá

a pak
začala tančit
beze studu
zvláštním tempem
mezi zimním šílenstvím
autíčka na klíček
a pomalým plaváním
mořského potápěče dusného léta

to mne tak rozparádilo
že jsem se pokusil o něco podobného
ale mé kreace připomínaly šimpanze
na kolečkových bruslích
co se snaží žonglovat s porcelánem
v polární bouři

a zatímco Koksagyz s grácií poštolky
pozvolna mizela v mlžném oparu
já pocítil ženskou divokost
lehce opilý vzdušným nektarem
rozvíjejících poupat
měsíčního sladu
s noční nadějí
v níž se může stát
něco bláznivého
za zvuků sténání
svíravého tlaku oceánu
otevírání ulity
pleskání vlhkých ploutví
a výdechů bílé velryby...
Autor enigman, 28.01.2014
Přečteno 379x
Tipy 19
Poslední tipující: Robin Marnolli, RyxiraAmyGinger, Jana B., jitoush, Radhuza, střelkyně1, Amonasr, Sýkorka07, Luky-33, PrinceznaAmellie, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

budiž tma...

28.01.2014 18:39:28 | Robin Marnolli

No vidíš. Tak jsi se dneska krásně od plic nadechl a je tu ta krásná a začarovaná báseň. Jsi jako ten Muž co sázel stromy. Ten dubový lesík v bývalé pustině ti ale utěšeně roste pastýři. Zahlédla jsem tam hnízdit i první ptáky. Brzo tu bude les jak má být. :O)

28.01.2014 14:52:03 | Tichá meluzína

....Asi zkusím terapii tmou,aspoň týden.....to se teprve budou dít věci,až se bude "čistit vnitřní potrubí" od nánosu časů..../smích/.Ji.

28.01.2014 12:18:36 | jitoush

teda...jenom zírám a vstřebávám ji:)

28.01.2014 11:55:32 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí