na lovu hlemýžďů...

na lovu hlemýžďů...

byla rozlehlá
obehnaná starou zdí
zježenou na hřebeni
střepy z lahví

levé rameno
narýsované tratí
ozubené dráhy
lemované divokými fíkovníky
a aloemi s květy na konci
často zlomené žerdi

pravé rameno
porostlé kapradím
kosatcem a netíkem
hemžící se ještěrkami
mizícími v rozsedlinách
pod trsy modrých kvítků
porcelánově křehkých

u její paty
neprostupná houština
trnitých šlahounů z rumiště
plného rozbitých hrnců a nádobí
ale také tajným vchodem

umně jsem se protáhl
a vydal se tiše
mezi oblými kameny
neudržovanou pěšinou
kolem fontány
stíněné morušemi
se sladkými plody
chutí jahod s cukrem
co měla v každém rohu
pokroucenou mišpuli
k podivnému stavení
zarostlému jasmínem

nahlédl jsem
mezi rozeschlé příčky okenic
mihl se stín dívky
v pruhované sukni
udeřila jedním pazourkem o druhý
ve vzduchu byl cítit ozón a magnet
a kolem se povalovaly všelijaké káči
s dlouhou špicí ve tvaru hřibu
velké i malé co se dají roztočit na dlani
a držet v nejisté rovnováze
což je velice zábavné

byl jsem tak zabrán do té scenérie
když se rozrazily okenice
Maureney mne prohmátla pohledem
a pak kývla prstem

no řekněte
chtěli byste polechtat?
nebo radši lovit hlemýždě…
Autor enigman, 21.02.2014
Přečteno 366x
Tipy 22
Poslední tipující: střelkyně1, Robin Marnolli, Joe Vai, Jana B., jitoush, básněnka, aravara, Petbab, Amonasr, poeta, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)

22.02.2014 08:41:11 | Robin Marnolli

Pěkně se rozléhá:) za šustění prchajících hlemýždů

21.02.2014 21:28:38 | maryshka

ať dělám co dělám...hlemejždě nemůžu dohnat:-)

21.02.2014 18:03:58 | básněnka

Obojí Enigmane. Chtěj obojí. Nevzdávej se žádné z možností, každá má v sobě cosi nevídaného. Máš duši člověka, co se nepostí. I dobu půstu si užívá, protože pokaždé objeví nový způsob vnímání. :oD

21.02.2014 13:41:13 | Tichá meluzína

Polechtat hlemýždě - místo lovení... ;-)

21.02.2014 12:58:58 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí