ráda uvažovala nad tím jak přemýšlí…

ráda uvažovala nad tím jak přemýšlí…

Anotace: v jedné galerii...

prohlížela jsem si model
elektrického odšťavňovače
a jediným dalším návštěvníkem
byl džentlmen neurčitého věku
který se choval
jako bych tím přístrojem byla já
což je nestoudné a neodpustitelné
jsem si jistá
že mne považuje
za mladičkou vychovatelku

ukončil prohlídku
ve stejném okamžiku
vyšel za mnou ven
a oslovil mne
no jemu snad v hlavě straší
když jsem slabá
vždy se něčeho děsím
i když nevím čeho
a nemohu se zbavit
neklidného pohledu a chování
budu se snažit vypadat
o něco starší

milý pane
mám osobitý způsob učení
a jsem tak trochu filozoficky založená
stále nad něčím hloubám
abych se více dozvěděla
třebaže v dalších chvílích bytí
nevidím nic než mlhavou nejistotu
rozeznávám vzdálené světlo
které mne svým jasem velmi přitahuje
to mne vede k tomu
abych tolik nedbala
na mlhavou nezřetelnost
včetně té vaší
v mé blízkosti
připadá vám
že mám příliš velkou fantazii?

určitě ne milá Ichaboe
váš cit pro krásu
i matematickou abstrakci
je v plném rozkvětu
máte sílu myšlení
která přesahuje
to co je běžné
tam kde tušíte obtíže
skutečně jsou
máte rostoucí schopnosti představivosti
co proniká do neviditelných světů kolem nás
a to dokáží jen ti
kteří se mohou pohybovat
za hranicí známé reality
do neprobádaných oblastí života
intuitivním vnímáním toho
co je skryté smyslům…

v tom případě
dejte pryč tu ruku
z mého pozadí
vy jeden kopřivníku
ať vás mohu předhodit
dravým syslům...
Autor enigman, 07.03.2014
Přečteno 399x
Tipy 17
Poslední tipující: Jana B., jitoush, básněnka, Amonasr, poeta, Romana Šamanka Ladyloba, Robin Marnolli, Luky-33, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....už ta sbírka Tebou v básních zmíněných ženských jmen je za hranicí
známé reality....../smích/.Ji.

07.03.2014 20:25:28 | jitoush

jo tááák,já si zase sedím na vedení:)

07.03.2014 14:54:15 | střelkyně1

Uvažuju nad tím, jak je tvoje poezie skvělá...:-)

07.03.2014 09:51:24 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí