Za západu slunce

Za západu slunce

Slunce pozvolna mizí v dáli,
pod betonovým stavidlem
šeptá protékající pramen vody.

Vše nerušeně pozoruji
zkoumavý pohled začíná zprava.

V koutku oka vnímám
rozličné nízké stavby v zahrádkářské kolonii.

Střechy z eternitu, plechu,
lomy slunečních loučí
tady a teď
den se poroučí.

Část staveb se spíše podobá kůlnám
a jiné by se mohly stát příležitostným místem k noclehu.

Dost těžko si mohu představit,
že bych v některém z těchto obydlí
pobýval celoročně.

Od severu zavál chladivý vítr
a pronikl mi k nechráněné části těla.

Kolem lavičky na níž jsem seděl
proběhla dívka v přiléhavé bundě
a černých leginách.

Ostych mi znemožnil jiný pohled,
nežli do jejího zátylku.

Všiml jsem si rukou, jak je rytmicky vedla podél těla.
Pevných hýždí i štíhlých nohou.

Své husté vlnité blond vlasy měla
dokonale svázané do francouzského copu.

Lehkým klusem mizela v dáli podobně jako podvečerní slunce
Autor kudlankaW, 24.04.2014
Přečteno 407x
Tipy 10
Poslední tipující: Avola, Amonasr, Robin Marnolli, jitoush, Aiury, básněnka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)

24.04.2014 22:59:08 | Robin Marnolli

Mmm ... krásné to rozjímání při západu Slunce .... :) A krásnější Tvé postřehy :)

24.04.2014 20:55:47 | Aiury

Jsi milá Aiury, děkuji zdvořile.

Marty

24.04.2014 21:00:40 | kudlankaW

že by ta dívka provozovala chůzi s hůlkami...?:-)

24.04.2014 20:43:21 | básněnka

snad...

24.04.2014 20:50:51 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí