U trati

U trati

Prastaré přístřeší nad perónem,
kola vagónů zdolávající výhybky,
amplióny rozechvělé hlášením,
úšklebky hochů, dívčí výčitky...

Vedu si ve skrytu - tajně svou,
mám chuť do života bezmeznou,
nestojím nikterak o pozlátko
ba ani o jeho iluzi.

Opustil jsem nádražní přístřeší
zřím rozpálené chodníky,
na nich spěchající pěší,
na větvích listy bez hnutí...

Éterickou bytost jedoucí na kole,
bílou sukni s volány,
hustý francouzský cop,
jsoucí jako ze sna.

Chtěl bych s ní požívat Beaujalois,
neb vyhlíží skvostně
téměř jako Vesna !!!
Autor kudlankaW, 12.06.2014
Přečteno 335x
Tipy 10
Poslední tipující: AndreaM, básněnka, Aiury, CoT, Amonasr, Avola
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to byla dívčina z reklamy na minerálku:-)

13.06.2014 20:07:43 | básněnka

to tedy rozhodně ne

14.06.2014 19:41:07 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí