v podzimním bledém úsvitu...

v podzimním bledém úsvitu...

Anotace: pouštím si lehkou suitu...

sychravá jitra se tetelí
v bílých mlhách
naslouchám vzepětí života
v bouřlivém troubení
říje jelení
proti proudu táhnou pstruzi
plni touhy a dychtivosti
a liliový dech přemůže i smrtihlava

vytáhl jsem kořen lékořice
a žvýkám sladké dřevo
jehož divoká chuť dráždí
více než kdysi fenmetrazin

sličná pastýřka v bělostném hábitu
vyšla na nivu
čišela vláhou z otevřeného květu
jenž se váže
jako peří k peru
popást stádo hedvábných
a povyprávět pár příběhů
určených pro nitra otevřená

vzduch zavoněl dýmem
bramborových natí
Aube se lehce shýbla
něžně utrhla snítku vratiče
strčila jej za ucho
a mě najednou došlo
že je v tu chvíli celistvá...
Autor enigman, 24.09.2014
Přečteno 310x
Tipy 23
Poslední tipující: Radhuza, bezprizorně, Amonasr, střelkyně1, Frr, Akrij8, J's .., Aaliyan, Luky-33, Jort, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....vlastně celá svá...... a Ty kapánek nesvůj....../úsměv/.Ji.

25.09.2014 20:13:43 | jitoush

Jak i drobnost je někdy důležitá pro celistvost :-)

25.09.2014 14:36:55 | Amonasr

utíkám pro lékořici:-))

25.09.2014 14:03:57 | střelkyně1

Můžu napsat jenom díky..
Tvoje věci mi vždycky taknějak projasní den.. ;)

25.09.2014 08:58:29 | Joe Vai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí