Té které jsem nedal jméno…

Té které jsem nedal jméno…

stalo se to jednou v noci
ležím na kavalci
a slyším její kroky
tlumené hebkostí chodidel
ale než jsem seběhl z podkroví
byla pryč

zřejmě slušně vychovaná
světla zhasnuta
všude klid
tak neobtěžovala

vyšel jsem na zápraží
a zahlédl stín postavy
co se zastavila pod javorem

ohlédla se
a naše pohledy se setkaly

neznám ani tvé jméno
ale mohu ti nějaké dát
pomyslel jsem si

jméno je to
co nás rozděluje
odpověděla

zježily se mi vlasy
a zeptal jsem se nahlas
jak jsi to udělala?

ať byla kdokoli
ta co tam byla
zmizela

podíval jsem se na oblohu
drobné zářící linky
spojují hvězdy do souhvězdí

ani jedno nepoznávám…
Autor enigman, 26.09.2014
Přečteno 416x
Tipy 22
Poslední tipující: zelená víla, Frr, jitoush, Radhuza, Joe Vai, Amonasr, AndreaM, jitka.svobodova, básněnka, Kett, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je ta, co tě uvedla do stavu úsměvu... nemusí mít jméno... stačí že je... :-)

15.06.2017 04:05:29 | zelená víla

...jménem se to uchopí,ale ona chce být neuchopitelná......Ji.

27.09.2014 12:15:53 | jitoush

Nádhera :)

26.09.2014 21:49:49 | AndreaM

Když něco pojmenuješ, přestaneš se toho bát...

26.09.2014 21:43:33 | básněnka

ohlédla se a naše pohledy se setkaly...Pohledná...úsměv...z.

26.09.2014 21:23:49 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí