sběrač čedaru vloženého do tvarohové koule…

sběrač čedaru vloženého do tvarohové koule…

Anotace: je záře uvnitř nás?...

odpolední slunce svítí na květináče
co visí pod střechou
vrhají obličeje na severní zeď
kterou olizují rudé plameny řeřich
a přes louku se občas mihne stín dravce

to spojení zářivé žluti a červeně
s milým šerem křehkých rostlin
které přesné oko prostříhalo tak
že vyvolávají skvělý účinek
rovnováhy a řádu
bere dech

vím že existuje něco
co nikdy nepoznám
ale to ještě neznamená
že to ostatní neznám
neznámo je jen vysypané vyzařování
a to klidně posbírám

pouze zvon a pták
čeří nehybný klid
vypadá to
že si ti dva povídají se sluncem
které zapadá
odpoledne z křišťálu
ticho do zlatova
chladivými stromy pohupuje
nazdařbůh čistota
a
za tím vším
průzračná řeka sní
jak se drcením perel uvolní
a poplyne do nekonečna...
Autor enigman, 01.10.2014
Přečteno 334x
Tipy 26
Poslední tipující: zelená víla, hanele m., Miriska, Akrij8, Amonasr, Joe Vai, Jort, AndreaM, střelkyně1, Gabriela Green, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vyzařuj... potkají ...

29.01.2015 01:53:38 | zelená víla

pouze zvon a pták čeří nehybný klid...nádhera!:-)

01.10.2014 19:00:01 | střelkyně1

Povedené :-))

01.10.2014 18:48:47 | Gabriela Green

.....krása....Ji.

01.10.2014 17:50:44 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí