ve sféře organického bytí...

ve sféře organického bytí...

Anotace: svítí...

jsi prostupující
chladný vzduch v domě
když v babím létě vysadím
všechny dveře a okna
bych uslyšel pukání
a cítil mírné opojení
z pražených kaštanů

pak se vánek zklidní
a rozlehne se ticho
jako velký buben
do kterého nikdo neudeří

utišil jsem to já nebo ty?

sundala sis šaty
od těla se ti odráží světlo
slunce a pleť
v jemných záblescích
s duhovými okraji

políbil jsem tě
a zem pod tebou se pohnula
protože jí procházela tvá vlákna
do podzemí
tvé oči jsou studnami
dmoucí propastí
odmítající dospět
Vazačka a Zahrnovačka
co listuje kitáb al-kavatíbem
knihou nehybných hvězd
z uhrančivých pohledů

tiše jsi vykřikla Tiámat
a já ti stejným výkřikem odpověděl
takové je smyslné ticho
na stupnici vzájemného působení
Autor enigman, 12.10.2014
Přečteno 328x
Tipy 17
Poslední tipující: Malá mořská víla, Radhuza, Joe Vai, Gabriela Green, jitoush, Jort, Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vau,tak citlivé a přitom vzrušující.

14.10.2014 22:33:37 | Malá mořská víla

........působivý konec....skvěle vyjádřeno....zamyslím se nad svojí
vlastní stupnicí vzájemného působení v mém žití.....Ji.

12.10.2014 22:30:44 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí