čekal jsem že řekne odstup…

čekal jsem že řekne odstup…

Anotace: ale ona se usmála a řekla...jen přistup...blíž...

za nocí plných oběžnic
co kolem knotu krouží
ospalé zvuky luhů utichnou
a sekáčově kose podlehnou
krom bodláčí a pýru
i květy divokého makoví
podzim keře zahalí
do mlžné šály

tehdy vadne listů baldachýn
neb vidí ostřit nůžky paní zimy
která se šiky nezdolnými
táhne do boje slunce porazit
přes údolí co v dálce tmavne
a hejna ptáků usedají
ve stinné mokřady

jsi středem Varos
s obrysy nejasnými
kde osamělí žijí dál
s tóny plačtivými
ač nikdo z nich si nikdy nezoufá

tančí pod stromy a zpívají si
o tom co bylo a co může být
v poryvu větru protančí a zmizí
tráva se ukloní…a v paměti lze skrýt
jejich rozechvělé hlasy
jak něžné zvonky na louce
co rozčesají hebké vlasy

radost ti v očích ožívá
a já se skláním v snách
k píšťale co se rozeznívá
uprostřed lesů v tajných roklinách
jejíž nápěv si pobrukuji
bych vyslechnout moh´ kouzlo
jež éterem nese dech
do srdce skleněného
co tiše v dáli bije
ve zmrzlých pustinách
Autor enigman, 09.11.2014
Přečteno 409x
Tipy 20
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, Amonasr, Malá mořská víla, AndreaM, Joe Vai, Hesiona-Essylt, bogen, Olex, Jort, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen ať bije... dál...

31.08.2015 23:49:03 | zelená víla

tomu říkám kouzelný podzim v tvém podání...

10.11.2014 16:56:54 | střelkyně1

Ach, ještě že nebyla delší! Celou mě tak rozechvěla, že jsem málem vlítla rybářům do sítí.:-)

09.11.2014 22:32:27 | Malá mořská víla

Dýchla na mě podzimem a pohladila duši...

09.11.2014 20:06:00 | Hesiona-Essylt

...jdu tomu vstříc
s rozechvělým srdcem
nastavuji líc
rub se proměňuje
mizí v tísnivých lesích.
Chlad s životem se mísí
od kořenů se země chvěje
poslední záblesk tepla
v hluboké tmě visí
To Něco k rozuzlení spěje
než vítr vše rozfouká.............Ji.Děkuji za tuto....vznešenou...Ji.

09.11.2014 15:57:52 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí