když se připomene...

když se připomene...

Anotace: vítr otočí...

pocit odněkud
z nízkých kopců
ozvy velkých bubnů
pak se vítr otočí
a ticho je naprosté

ve snech přichází
z hustého listoví
bledá dívka
průhledné šaty
bradavky bíle pomalované

tmavě hnědé vlasy
hřebeny z želvoviny
vyčesané a sepnuté

ten její úsměv
a oči
do země zapíchnuté

ráno sněží
a na dráty vedení
ledové korálky navlečené

ničemu z toho nevěřím
už jsem se naučil budit
z vábivých světů
ležím na pryčně
a v ústech doznívá
ďábelská chuť broskve
z přízračného sadu

vzpomínám na vše
vybavuji si vůni
seděla vedle mne
na nějakém představení
a předkláněla se
aby lépe slyšela hudbu

zdobně vyřezané ostění
svícny na stěnách
po obou stranách opona
jak vysoce zřasené sloupy
držela mou ruku
na svém klíně
přes tenké letní šaty
a já cítil konec
hedvábí punčošek…

tenhle moment
navěky...
Autor enigman, 11.01.2015
Přečteno 375x
Tipy 21
Poslední tipující: jitoush, Gaspi03, jitka.svobodova, MARKO, Amonasr, AndreaM, básněnka, Jort, knihomolka, bogen, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...všechno tak nadosah a přitom....tak daleko...../úsměv/....Ji.

12.01.2015 20:45:37 | jitoush

pocit odněkud
z nízkých kopců
ozvy velkých bubnů
pak se vítr otočí
a ticho je naprosté

- Já nedávno slyšel takové ticho, že mi málem protrhlo ušní bubínky...

Krásná :-)

11.01.2015 23:05:55 | Gaspi03

pocit lásky nelze zapomenout

11.01.2015 18:44:35 | básněnka

..krásné naděje...

11.01.2015 15:11:36 | bogen

ach ty ďábelské chuti plodů nedoznělé, ze sadů přízračných..těch kdyby nebylo..Tak co ? Rychle bychom zapomínali všechny sny..

11.01.2015 14:19:42 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí