Co je balzámem na duši?

Co je balzámem na duši?

Co představím si,
když někdo vyřkne:

Balzám na duši?

Vzpomenu si na dětství,
byť mlhavé obrázky jsou,
jindy se v paměti setmí,
některé doutnají,
jiné vyhasnou.

Ale co se v mládí
naučíš...

Dnes
si dvojitou poručíš!

Protože život pádí,
každý rok výročí
pohlédne ti do očí,
pryč je vůně mlází
prvních nesmělých doteků
nepoddajných pionýrek
na nohou...

Na papírek
sypali mi tabák.

Při losu o dívku,
byl jsem mistrem
v tahání krátkých sirek...

Ale vřelé city
zůstaly neopětované...

Tehdy nebylo
jako dnes virtually
milý pane...

Nahota na serveru
seberu se
neseberu?

"Já to seru!"

Říká soused nad lahví...

Já se useberu...

Bez patosu
přijímám
výsledek losu,
bez frází,
neúčasten
stovek extází
v reálu...

Ale čemu se divím ,
pohádek pro dospělé,
bylo natočeno mnoho,
v životě
je dobrého pomálu.

Pohybů na kapotě
poskrovnu...

Spíše mám mokro v botě
vlhko vzlíná
prošlapanou podrážkou.

To v dálce ji zřím,
není na dosah
s plnou hrudí
s chůzí houpavou…

Tohle je balzám na duši?

Pro muže ve středním věku
ač zní to tristně
docela JISTĚ!
Autor kudlankaW, 13.06.2015
Přečteno 459x
Tipy 9
Poslední tipující: AndreaM, Gaspi03, Joe Vai, jitoush, Nikita44, Amonasr, Jort, MARKO, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí