když vůbec nefouká...

když vůbec nefouká...

Anotace: tak není třeba vstávat...

ležel jsem
na mechovém divanu
s drnem na hlavě
hladina horského plesa
připomínala hladkou mouku
z hedvábného šálu
mizejícího pozůstatku mlhy
co se vznáší v oparu
a lehce apatické vlny
pleskaly o hranu břehu
jako bezstarostný hlídač štěstí
zapomenutého v huňatém svetru

ona vyšla zpoza stromů
navzdory lesnímu chladu
měla lehké šaty
s nádechem smutečních vrb
a jezírka s lekníny
od Clauda Moneta
s oranžovými stopami
od rajské omáčky
takže tomu koutku
dodávala šťávu
asi jako rudý žeton
na černém sametu

zahlédla svůj obraz
v kouřovém skle vestavěné hladiny
rychle se podívala jinam
ale kdyby chvíli počkala
viděla by ženu s tváří jemných rysů
obestřenou zvláštními půvaby
a ústy připomínající hvězdu
němého filmu
co neustále vypadají
jako by se chystala promluvit
i když obličej skrývala
za rozcuchanou ofinou
kterou si odhrnula jen tehdy
když se na něco chtěla podívat
nugátově zvídavýma očima

nabídl jsem jí místo

vlezla si mlčky pod peřinu
oblečená s tím
že za chvíli vstane
ale pohodlí bylo tak skvělé
jako by spadla do kádě
s rychle tuhnoucím medem
a není v její moci se pohnout
tělem se rozlévala malátnost
a povlečení vonělo
právě napadlým sněhem

usmála se způsobem
musela bych být blázen
abych z té postele lezla ven
pak se líně otočila na bok zády ke mně
a dál klidně pozorovala javory
co začaly shazovat
ohnivě zbarvené listy

takový podzim
má Quagmire odjakživa ráda
Autor enigman, 15.10.2015
Přečteno 298x
Tipy 31
Poslední tipující: zelená víla, janewe, jitoush, Joe Vai, střelkyně1, Amonasr, Malá mořská víla, Aida, bogen, Jort, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s peřinou v blahu... když se stačí dívat.... vnímat...

18.10.2015 05:02:37 | zelená víla

.....a Ty s ní.....Ji./úsměv/

15.10.2015 21:06:38 | jitoush

....také bych nevylezla:-)....dlouho:-)

15.10.2015 08:01:29 | Martinecka23

Chci taky pod peřinu!

15.10.2015 07:50:58 | MARKO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí